Avtomobil na vodikov pogon - H-Racer 2.0

Zaloga: Na zalogi

110,90 €
  • Miniaturni avtomobil na vodikov pogon. 
  • Z gorivnimi celicami in polnilno postajo.

 

110,90 €
Avtomobil na vodikov pogon - H-Racer 2.0
  • Avtomobil na vodikov pogon - H-Racer 2.0
  • Avtomobil na vodikov pogon - H-Racer 2.0
  • Avtomobil na vodikov pogon - H-Racer 2.0

Avtomobili na vodikov pogon so prihodnost prometa. Zaradi tega mislimo da ni slaba ideja če se s pomočjo naše miniaturne različice (H-Racer 2.0), navadimo na malo drugačen pogon kot smo ga bili vajeni doslej:

H-Racer je set ki je sestavljen iz miniaturnega avtomobila, kateri se lahko napolni z vodikom, ki nato proizvaja energijo za pogon, s pretvorbo vodika v električno energijo. Pretvorba poteka v vključeni 0,3 vatni PEM gorivni celici. Vodik za pogon je enostavno proizveden v ravno tako vključeni miniaturni polnilni postaji, katera je dobavljiva z elektrolizatorjem, ki lahko pretvori električno energijo in vodo v vodik in kisik.

Da lahko celoten postopek normalno deluje, je potrebno povezati polnilno postajo z ravno tako vključenimi solarnimi celicami, ali pa morate uporabiti 2 AA bateriji (se enostavno vstavita v polnilno postajo). Ko je to končano je potrebno samo še povezati polnilno postajo z avtomobilom, kateri bo pretvoril proizveden vodik v električni pogon. Avtomobil in polnilna postaja sta narejena tako da lahko vidite celoten postopek pretvorbe vode v vodik in nato vodika v električno energijo, ki da pogon mini avtomobilu (del ohišja je prosojne barve).

Avtomobil se lahko upravlja z vključenim daljinskim upravljalnikom, ki potrebuje za delovanje 3 LR44 baterije. H-Racer je dobavljiv kot set za sestavljanje, ampak ni vam potrebno biti znanstvenik da ga sestavite sami. Rezervoar napolnjen z vodikom zadostuje za 4 minute vožnje, za tem ga je potrebno ponovno napolniti. Največja hitrost je 7 km/h. Dimenzije avtomobila so 16 x 7,5 x 5 cm.

Tehnični podatki:

  • Dimenzije: 16 x 7,5 x 5 cm 
  • Zahtevane baterije: 3 x LR44 (niso vključene)
  • Napajanje: Daljinski upravljalec potrebuje baterije

Ostali artikli

Svetleče rokavice

Svetleče rokavice

14,90 €
Obesek za ključe iz tiskanega vezja

Obesek za ključe iz tiskanega vezja

5,90 €