V marcu nas je Apple presenetil s predstavitvijo novega iPada, tretjega predstavnika v družini Applovih tabličnih računalnikov. Ta zanimivo ne nosi imena iPad 3, temveč je bil predstavljen kot »The new iPad« (novi iPad). Predstavitev sama po sebi pravzaprav ni bila veliko presenečenje, saj so marčevske naznanitve novih iPadov pri Applu že tradicija – novi iPad je bil po prvi generaciji, ki je izšla leta 2010, ter lanski nadgradnji spet predstavljen prav marca. Tudi dogodek ni bil preveč odmeven, saj brez karizmatičnega voditelja podjetja, Steva Jobsa, organizatorjem ni uspelo prirediti kaj več kot le predstavitve novih izdelkov. Mnogi se strinjajo, da je Apple z Steveom Jobsom izgubil ne le prvega moža podjetja, temveč tudi glavnega medijskega predstavnika, ki je bil v javnosti kakopak zelo priljubljen. Trenutni direktor podjetja, Tim Cook, namreč na predstavitvi obiskovalcev ni posebej navdušil, so pa vsekakor navdušili predstavljeni izdelki. Poleg iPada je seznam Applovih inovacij obsegal še nekaj zanimivosti, med drugimi novo verzijo mobilnega operacijskega sitema iOS 5.1 ter novo generacijo Apple TV.

Glavna atrakcija dneva je bil omenjeni iPad, katerega specifikacije so se pojavljale v mnogih spletnih špekulacijah že mesece pred izidom naprave, zdaj pa je končno znano, kaj vse novinec zmore. Novi retina zaslon prikazuje točno 3.145.728 slikovnih pik – ločljivost zaslona je namreč osupljivih 2048x1536 pik. Novi iPad ima tudi izboljšano kamero, ki je precej zmogljivejša od tiste v drugi generaciji (0,7MP), ter tudi nekoliko boljša od tistih v mobilnikih iPhone 4. Ponaša se namreč s 5MP kamero, ki lahko snema video posnetke v polni 1080p HD ločljivosti. Novi A5X čip pa bo poskrbel, da iPad ne bo podlegel niti najbolj požrešnim in grafično zahtevnim aplikacijam.

Gotovo se že marsikomu cedijo sline po novi igrački, a vseeno se je treba ustaviti še ob enem podatku – ceni. V Sloveniji je treba za najcenejšo verzijo iPada odšteti približno 500€, najdražja pa je na voljo za okoli 800€. Visoka cena pa očitno ni ovira za Apple, saj je bilo že v prvih treh dneh prodaje prodanih tri milijone primerkov.

Vsi, ki se boste zadovoljili tudi s kakšno bolj preprosto igračko, pokukajte v spletno trgovino Glavca.si, kjer vas čaka kar nekaj zanimivih izdelkov.

Predpražnik »Slide to unlock«: Če si drugih Applovih napravic ne morete privoščiti, se lahko zadovoljite vsaj s tem izvirnim predpražnikom. Goste boste prav gotovo navdušili s sporočilom »Slide to unlock«, ki sicer označuje odklep Applovih naprav.

Plantarium super: Če Apple vedno znova navdušuje z dizajni svojih izdelkov, lahko tudi vi svoje prijatelje očarate z unikatnim rastlinjakom. Plantarium super ni navaden rastlinjak, saj namesto v zemljo semena posadite v prozoren gel, nato pa le opazujete, kako rastlina raste – tako v višino, kot tudi v globino.

USB E-mail opomnik: Vaši prijatelji bodo gotovo zainteresirani tudi za nenavadno pismo na vaši mizi. V resnici je to opomnik za prihajajoča e-poštna sporočila! Ko dobite novo sporočilo, se pismo osvetli, in tako vedno veste, kaj se novega dogaja. Preprosto genialno, kajne?